Velkommen til mine malerier!

Dette billede hedder "Mågen", og jeg har valgt dette billede som "forside", fordi det var dét billede, der sporede mig ind på flyvebilleder og paragliding.... Iøvrigt er det vidunderligt, når maleprocessen går hånd i hånd med begivenhederne i den "virkelige" virkelighed, ens drømme og i meditationerne.... Det bekræfter, hvad jeg desværre ikke husker på så tit, men udmærket ved, at det hele hænger sammen og at der er en dyb mening med alt, hvad der sker. Iøvrigt er jeg medlem af kunstgruppen Silikone, og de, der har lyst, kan gå ind på gruppens hjemmeside: www.kunstgruppensilikone.dk for yderligere oplysninger om mig og de andre i gruppen, vores aktiviteter og hvordan man bliver medlem. Det er nemlig en åben gruppe for alle.

Uglen

I 2011 var jeg så heldig at jeg fik til opgave at lave en udsmykning i Øster Hanherreds Egnssamlings nye hus i Tranum. De havde brug for et vægbillede bag ved brændeovnen. Jeg valgte træet som bindeled mellem lokalhistorisk interesse og dermed slægtsforskning og min egen interesse for selvudvikling, for jeg tror begge dele har til formål at lære sig selv bedre at kende. Uglen i træet er vidnefunktionen, der overvåger det hele uden at blande sig. Kvinden er nysgerrig efter at undersøge sit eget ubevidste i skikkelse af hulen under træet, men det er af største vigtighed, at hun får sin mandlige side med derned, for ellers kan hun risikere at fortabe sig i det ubevidste og aldrig komme op til et almindeligt fysisk liv igen. 

Mågen

Jeg lavede denne efterfølger af "Uglen", fordi når vi har været nede i hulen under træet, altså vores underbevidste, og hentet vores skyggesider med op, "gode" som mindre gode, så får vi lyst til at gå ud i verden med det nye, vi nu kan, og det kan meget let risikere at blive på så voldsom en måde, så vi knækker halsen - igen - og bliver bekræftet i, at verden er præcis så farlig, som vi før nedstigningen til underverdenen troede den var. Vi falder ned, som en anden Ikaros, og drukner/ brænder fingrene. Hvis altså ikke vi sørger for at have det kvindelige med op - Kráka med tang og det hele. Det er dét med at huske på depressionen, når vi er overstadige, og på euforien, når vi er nede....Det er når modsætninger mødes, at - om ikke sød musik opstår, så - udvikling sker.

Historien om Jonathan Livingston-havmågen er også koblet på, for det er når vi lærer os selv at kende og lærer at elske os selv for dét, vi er, at vi tør adskille os fra "flokken".

Desværre var der ikke stemning blandt bestyrelsen i Lokalhistorisk Museum i Tranum for at medtage dette billede.

"den udvidede ugle", billedet i Tranum

Så blev billedet ovre i Øster Han Herreds Egnssamlings hus i Tranum endelig færdigt! Selve processen gik over forventning, og den varede kun 14 dage. Jeg hørte Gaia imens og nød processen i fulde drag!!!! Jeg var tilfældigvis kort forinden kommet i besiddelse af en overhead-projektor, så jeg kunne overføre selve tegningen til væggen. Jeg var dog nødt til at tilføje en venstreside til dét billede, jeg havde lavet i forvejen, og det blev til Odins to ravne Húginn og Munin, som fungerer som tærskelvogtere og dermed skal sørge for, at menneskene ikke finder ud af alt for meget om sig selv, som måske kunne få dem til at tro mere på sig selv og ændre deres adfærd. Desuden tilføjede jeg en træstub, som var dét, der var tilbage af et træ, der var blevet ramt af lynet (Thor). Her vises med al mulig tydelig, hvad der kan ske de formastelige, der nærmer sig skatten under træet!

Hullet i venstre side af billedet er hullet til røgrøret. Se næste billede.

Det helt færdige resultat!

Og sådan kom billedet til at se ud, med brændefyr, røgrør, almindeligt inventar - og befolket med levende mennesker....

Gribbens flugt

Dette billede lavede jeg, da jeg var med på udstillingssiden på muslingefestivalen i Løgstør i juli(2011). Det er en aflægger af lysten til at prøve at komme op i en paraglider og prøve at flyve med de store rovfugle, kaldet parahawking - det er dog ikke blevet til noget endnu, dét med at paraglide - jeg har simpelthen ikke haft tid...

De blå bjerge

Dette billede er malet på 6 lærreder, der er sat sammen. Så kan man vælge at hænge dem på en sjov måde og med lidt afstand imellem eller klods op ad hinanden som et almindeligt billede. På bagsiden er monteret en plade, som de enkelte billeder kan hænges op på, så de kan hænges på væggen i ét stykke - det er Sørens opfindelse.
Billedet startede iøvrigt som et rent abstrakt billede bortset fra paraglideren, men det blev væsentlig bedre af at jeg indlagde dybde i billedet. Også abstrakte billeder kan have godt af lidt dybde....

Ud i det blå - til verdens ende

Dette billede var en udfordring, for med den store sorte "klump" kunne jeg ikke tillade mig mange farver i resten. Farver på bjergene gjorde, at de kom for tæt på, de var nødt til at være lidt slørede. Mens jeg malede gribben kom jeg i tanker om digt nr. 23 i min digtsamling Hjertets Fødsel: "Universet og uendeligheden", hvor jeg smelter over at en af mine elskede "øglefugle", som alle andre synes er så vederstyggelige, endelig kommer og sætter sig på min skulder. Pludselig kommer jeg til at forbinde dem med gribbene, som Scott Mason i Nepal prøver at bevare. De er nemlig på endnu hastigere tilbagegang end isbjørnen, men ingen er opmærksom på det, for der er - næsten - ingen der kan lide gribbe. Men det er altså dem, Scott Mason paraglider med...

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Ingelise Kjærsgaard | Svar 16.03.2019 16:19

glæder mig SÅ meget til købe nogen af dine fantastiske ting . . . . jeg vender tilbage og mærker hvad der bliver først . . . på gensyn og TUSIND TAK

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.06 | 21:41

Undskyld. 50 sec

...
21.06 | 21:39

Jeg har orbs hjemme hos mig.Mine forfædre.Jeg filmede dem
50 cm video hvor de suser rundt♥️

...
16.03 | 17:05

afskeden og ud i det blå er helt afgjort en del af mig . . . hold da op. . . SÅ
GODT BESKREVET TAK

...
16.03 | 16:29

der ER NOGET ved billedet med træer . . . som sløres af tårer . . .

...
Du kan lide denne side